Madens Folkemøde og køkkengrej

Madens Folkemøde har mange omdrejningspunkter tilfælles med det vi laver. Fx interessen for bæredygtige, cirkulære teknologier og hvordan vi som forbrugere er ofre for markedsføringskneb, men først og fremmest ønsket om at forlænge levetiden af køkkenmaskiner. Så de, eller rettere REFA havde inviteret os til at deltage den 1. juni med såvel en pop-up repair cafe som i en debat på den cirkulære scene om hvordan vi kan vælge de rigtige køkkenmaskiner og forlænge levetiden af dem med reparation:

Repair Café & Debat: Til kamp for køkkenmaskinerne

Velkommen til en hands-on workshop, hvor du som besøgende i teltet får tips og tricks til reparation og genbrug af køkkenmaskiner indsamlet på REFA‘s genbrugspladser på Lolland og Falster.

Vær også med i debatten om, hvordan vi bedst kan reparere og genbruge vores køkkenmaskiner frem for at smide dem ud, når de går i stykker. Og bliv klogere på, hvorfor det nogle gange nærmest er umuligt at reparere en køkkenmaskine, og hvad det betyder for vores forbrug og træk på klodens ressourcer.

Repair Café Danmark viser eksempler på, hvordan du selv kan reparere dine køkkenmaskiner, og du kan også selv prøve kræfter med reparation og genbrug af køkkenmaskiner.

Arne Skov, formand, Repair Café Danmark

Lina Katan, specialkonsulent og erhvervs-PhD, Brancheforeningen Cirkulær

Lene Vind, leder kundeinformation og projektledelse, REFA

Ditte Opstrup Andersen, presse- og kommunikationschef, Elgiganten

Moderator: Esben Norrbom, Raw Relations

Selv om det skulle være en debat, så er det nu også rart at være omgivet af debatdeltagere, der så meget giver udtryk for den samme holdning, som vi har: Elektrisk isenkram skal leve længere og om nødvendigt ved hjælp af reparation, som selvfølgelig skal være muligt.

Pop-up repair cafeen blvet styret af Liv fra Brønshøj og Roberta fra Østerbro. De var nu lidt i tvivl om, hvad de skulle lave, for der var stort set ingen fejl på det udstyr som REFA havde fundet til os på deres genbrugspladser. De nærmeste vi kom en reparation var at genaktivere en flergangs-termosikring i en airfryer. Det er skræmmende at opleve omfanget af velfungerende udstyr, som smides væk. Men vi fik heldigvis givet noget af det kontrollerede udstyr videre til nye ejere.

Vi havde håbet at vi også kunne hverve nogle frivillige til etablering af repair cafeer på Lolland og Falster, men det lykkedes ikke. Til gengæld så vil REFA gerne hjælpe os med at komme videre med den opgave.