Vision

Formålet i Repair Cafe Danmark er at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling. Det gør vi bl.a. på lokale non-profit reparationscafeer, ved at vise forbrugerne at det er muligt at reparere ting, frem for bare at kassere og købe nyt. Repair Cafe Danmark påvirker altså i praksis forbrugernes tankegang om cirkulær økonomi.

Men det er ikke kun smid-ud-køb-nyt-kulturen vi vil ændre, på længere sigt er det planen at påvirke lovgivningen, så ting i højere grad bliver produceret med mulighed for reparation – og det er ikke altid let. Mange produkter er bevidst designet til ikke at kunne skilles ad og få udskiftet reservedele. Vi vil arbejde på at reducere produktionen af produkter der ikke kan repareres. Producenter bør certificeres med et varemærke når de udvikler produkter, hvor dele let kan udskiftes. Vi ønsker retten til at reparere.

Et andet mål er, i lighed med Sverige, at få indført et momsnedsættelser og ”reparations-skattefradrag”. Siden januar 2017 har svenskerne halveret momsen på småreparationer af cykler, sko, tøj, lædervarer og andre tekstiler og indført et skattefradrag (håndværkerfradrag) på arbejdslønnen på reparation og vedligehold af hårde hvidevarer. Alt sammen for at give disse længere levetid.

Repair Cafe Danmark vil kort og godt arbejde mod en mere bæredygtig fremtid!