Repair Cafe Danmark samarbejder med LB Foreningen, der ejer Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, LB Forsikring. LB Foreningen har over 420.000 medlemmer, som vi i fællesskab vil engagere i vores cafeer over hele landet. Samarbejdet skal udbrede Repair Cafe konceptet til hele Danmark og øge bevidstheden om reparationer blandt forbrugere.

Vores klode er under pres bl.a. på grund af vores forbrug og den kultur af forbrug og smid-væk, som har hersket længe. Som forsikringsselskab har vi været med til at understøtte den udvikling, fordi vi sikrer, at vores medlemmer får erstattet deres ting med nye produkter. Men hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, skal vi alle i højere grad til at være bevidste om, hvordan vores ting kan holde længere. Vi skal reparere dem og ikke blot erstatte med nyt, hvis det ikke lige virker. Det er Repair Cafeer i Danmark rigtig gode eksempler på, og derfor har vi valgt at gå sammen om at udbrede tanken om reparationer og ikke mindst udbrede Repair Cafeerne over hele Danmark.

– siger Mikkel Klausen, chef for uddelinger, udvikling og kommunikation i LB Foreningen.

LB Foreningen repræsenterer mere end 420.000 medlemmer, der har en forsikring i enten Lærerstandens Brandforsikring, Bauta Forsikring, Runa Forsikring eller LB Forsikring til PFA, som tilsammen udgør LB Forsikring. Dermed er det medlemmerne, der ejer forsikringsselskabet og der er således ingen aktionærer, der får del i overskuddet. Det handler udelukkende om at være der for medlemmerne og give tilbage i form af enten højere erstatninger, lavere præmier eller loyalitetsrabat.

Læs mere om LB Foreningen på www.lbforeningen.dk og LB Forsikring på www.lbforsikring.dk


Repair Cafe Danmark er medlem af den Europæiske kampagne Right To Repair. Vi tror på at vi via dette samarbejde lettere kan få vores ønske om lovgivningen ændret på Europæisk plan. Vi mener nemlig at produkter skal have længere garanti og holdbarhed og derfor skal de naturligvis kunne repareres, når de er gået i stykker. Dette kræver, at produkterne er designet til reparation samt at producenterne giver support til reparatører af alle slags. Vi vil have retten til at reparere.

Læs mere om Right To Repair på: www.repair.eu