Hvorfor registrerer I? Hvorfor vejer I? Det er spørgsmål, som vi næsten får ved hver åbning.

Vi vejer fordi det er vores mulighed for dels at sammenligne vores omfang af reparationer med omfanget af affald som ryger på genbrugspladsen – det opgøres nemlig efter vægt. Og så er det også en forudsætning for at vi løbende kan beregne hvor meget CO2 vi har forhindret i at blive lukket ud i verdensrummet: Vi ved hvor meget CO2 det genererer at lave forskellige materialer og transportere dem rundt, så når vi ved hvad en repareret ting vejer kan vi udregne hvor meget CO2 det har genereret at lave den ting. Det er selvfølgelig en beregning med en vis usikkerhed for hvem siger at en ny røremaskine ville veje lige så meget som den gamle, men det er nu så godt som det kan gøres.

Vores CO2 beregninger bruger vi til at slå os selv på skulderen med: Her på hjemmesiden kan du finde en samlet opgørelse af alle repair caféers produktion og du kan finde beregninger for hver enkelt repair cafe, så de de frivillige let kan se omfanget og sige til sig selv: “Hold op, hvor er vi dygtige”. Hver repair cafées tal findes under repaircafedanmark.dk/repair cafeens navn, fx repaircafedanmark.dk/hellerup.

Så både af hensyn til jeres egne frivillige og af hensyn til vores “overordnede store betydning”: Husk nu at få foretaget registreringerne i vores fælles system. Desuden hjælper det dig på dagen med at holde styr på rækkefølgen, da registreringen kan bruges som en slags kø/venteliste. Måned for måned har vi 5 – 600 glade brugere af vores hjælp – måske endnu flere, hvis der fortsat er nogen, der ikke har fået registreret.

Vi ville meget gerne registrere meget mere, så vi fx kunne se hvilke producenter, vi kan anbefale forbrugerne og hvilke gode idéer vores reparationer bringer for dagen, men samtidig så vil de fleste af vores fiksere hellere fikse end registrere, så vi er tilbageholdende med at stille krav til registrering. Det vurderes løbende og hvis du vil være med i arbejdet, så send en mail til kontakt@repaircafedanmark.dk.