Repair Cafe-konceptet kom til Danmark i 2013, da Jennie Kaae Ferrara organiserede den første Repair Cafe hos Klimakvarter Østerbro. Hun blev inspireret af et hollandsk tiltag, som hun stødte på i sit arbejde for klimatænketanken CONCITO. Hurtigt efter kom den næste Repair Cafe i rækkefølgen, da Casper Hernández Cordes, Anja Nielsen, Cantarella Thomassen og  Francesco Impallomeni startede Repair Cafe Vesterbro i samarbejde med Settlementet i Saxogade.

Det tog for alvor fart, da Anja Nielsen fra Settlementet søgte og fik puljepenge, og Repair Cafe Danmark blev til en forening og fik både hjemmeside og logo. Det Økologiske Råd fik også puljepenge for at fremme repair cafe-konceptet, og har været en god samarbejdspartner, med bl.a. fælles oplæg for at fremme den gode sag. Siden da er flere over hele landet blevet inspireret til at starte deres egne repair cafeer. Udover i Københavnsområdet har der været repair cafeer i Nord- og Midtjylland, på Fyn og sågar et pop-up Repair Cafe til Folkemødet på Bornholm.

Stifterne af Repair Cafe Nørrebro, Stig Bomholt og Arlette Bentzen, overtog i 2018 stafetten og indkaldte til ekstraordinær generalforsamling i Repair Cafe Danmark. April 2018 blev der valgt ny bestyrelse med medlemmer fra Repair Cafeer i København, Aarhus og Odense.