Repair Cafe-konceptet kom til Danmark i 2013, da Jennie Kaae Ferrara organiserede den første Repair Cafe hos Klimakvarter Østerbro. Hun blev inspireret af et hollandsk tiltag, som hun stødte på i sit arbejde for klimatænketanken CONCITO. Hurtigt efter kom den næste Repair Cafe i rækkefølgen, da Casper Hernández Cordes, Anja Nielsen, Francesca Cantarella og Francesco Impallomeni startede Repair Cafe Vesterbro i samarbejde med Settlementet i Saxogade.

Det tog for alvor fart, da Anja Nielsen fra Settlementet søgte og fik puljepenge, og Repair Cafe Danmark blev til en forening og fik både hjemmeside og logo. Det Økologiske Råd – der nu hedder Rådet for Grøn Omstilling – fik også puljepenge for at fremme repair cafe-konceptet, og har været en god samarbejdspartner, med bl.a. fælles oplæg for at fremme den gode sag. Siden da er flere over hele landet blevet inspireret til at starte deres egne repair cafeer. Udover i Københavnsområdet har der været repair cafeer i Nord- og Midtjylland, på Fyn og sågar et pop-up Repair Cafe til Folkemødet på Bornholm.

Stifterne af Repair Cafe Nørrebro, Stig Bomholt og Arlette Bentzen, overtog i 2018 stafetten og indkaldte til ekstraordinær generalforsamling i Repair Cafe Danmark. April 2018 blev der valgt ny bestyrelse med medlemmer fra Repair Cafeer i København, Aarhus og Odense. Siden da er bestyrelsen blevet valgt ved en årlig generalforsamling som beskrevet i foreningens vedtægter.

Bestyrelsen fortsatte arbejdet med at udbrede konceptet med repair cafeer i hele Danmark og indgik aftaler med forskellige samarbejdspartnere der bl.a. støtter Repair Cafe Danmark økonomisk. Det er en stor hjælp i arbejdet med vores mission og vision.

Tiden med pandemien betød at mange repair caféer måtte indstille fysiske åbningsdage for en bemærkning, men der er fuld fart på repair cafeerne rundt omkring i landet igen. Antallet af repair cafeer i Danmark er støt stigende og behovet for frivillige ildsjæle i de lokale repair cafeer er altid aktuelt, så tøv ikke med at kontakte os, hvis du ønsker at være med.