Hvornår: Første gang 30. april 15 – 18, derefter alle tirsdage i lige uger.

Hvor: Østergade 30, 9800 Hjørring

I Repair Café Hjørring kan du komme forbi og få hjælp til at reparere dine ting gratis. Vi har “fixere”, som alle kan noget med deres hænder – vi er alle sammen frivillige og vil gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe dig. Vi reparerer sammen med dig, så det er ikke muligt at indlevere ting til reparation og afhente, når det er repareret.

Formålet med Repair Caféerne er at prøve kræfter med selv at reparere, lære hvordan noget fungerer, og især lære at gennemskue hvilke ting, der kan repareres.

Det er gratis at få hjælp til reparationer, men i Repair Caféen har vi kun værktøjet, så tag selv eventuelle materialer eller reservedele med. Alternativt kom i god tid, så vi kan nå at finde ud af, hvilke reservedele du skal ud og købe.

Reparationerne er på eget ansvar, og vi stiller ingen garanti.

Vi kigger på tingene i den rækkefølge, de kommer ind. Hvis vi har travlt, har vi den regel, at vi maksimalt fixer 2 ting pr. person, da vi gerne vil hjælpe så mange som muligt.

Vi reparerer stort set alt, der er gået i stykker – tøj, legetøj, og alt mekanisk og elektronisk. Men vi vil ikke konkurrere med det lokale erhvervsliv, vi er amatører, og vi holder til på Hjørring Bibliotek i Metropol, så her er nogle eksempler på ting, vi normalt IKKE kan hjælpe med:

Eksempler på ting vi IKKE kan hjælpe med:
• Reparere/justere motorer på fx plæneklippere, motorsave og buskryddere
• Cykler (brug din lokale cykelhandler eller Håndværkernes Hus i Hjørring)
• Justering af symaskiner (gå til Kjærgaard Symaskiner på Skolegade)
• Svejsning
• Snedkerarbejde (brug fx Håndværkernes Hus)
• Lodning (vi har ikke mulighed for udsugning)
• Generelt ting som er alt for tidskrævende. Det er selvfølgelig noget, vi nok skal vurdere
• Ting, der skal stå natten over, fx dele, der skal limes sammen (vi kan desværre ikke opbevare det)

Er du i tvivl om så skriv en besked via facebook eller kom forbi, så vi kan se, om det er noget, vi kan hjælpe med eller ej.

VIL DU GERNE VÆRE FRIVILLIG?
Vi er altid på udkig efter “fixere”, der er gode til at reparere og vejlede vores brugere. Måske kan du sy/strikke, fikse computere, er Mac ekspert, kan noget med elektronik, smartphones eller noget helt andet. Arbejdet er frivilligt, men du kan til gengæld gøre en god gerning. Det er ikke vigtigt, at du kan komme hver gang, for vi er så mange, at tjansen kan gå lidt på skift.
Har du lyst til at være med – eller måske bare høre mere – vil vi meget gerne høre fra dig. Skriv besked til os på rchjoerring@gmail.com eller kig forbi.

Følg os på Facebook.