HVORNÅR: Vi mødes sidste tirsdag hver måned kl. 13.30 – 16.30 – Hold dog øje med kalenderen, da der af og til er ændringer såfremt lokalerne skal bruges til andet.
HVOR: Haslev Bibliotek, Jernbanegade 62, 4690 Haslev

Repair Cafe Haslev åbnede første gang 23. august 2023

Repair Cafe Haslev er et sted hvor du gratis kan få hjælp til at repareret dine elektronik apparater, lette snedker/træ opgaver, reparationer af tøj og beklædning og andre stof genstande.

Gratis med selvhjælp – max 2 ting perperson. Måske kan du selv åbne apparatet; så spare ”fixeren” lidt tid. Der er ikke garanti på udførte reparationer, og det er ikke sikkert at det kan repareres.

Tag reservedele med – eller til næste gang: få hjælp til at bestille dele online, eller måske har de lokale butikker det, der skal bruges til reparationen. Det kunne f.eks. være elektronik komponenter, stof til lapper eller andre kreative løsninger.
Værktøj har vi brug for – vi tager gerne mod donationer.

Værktøjs Ønskeliste: https://repair.lca.earth/repair-cafe-haslevs-vaerktoejs-oenskeliste/

Pt. har vi fast til elektronik og køkkenapparater (div. skruetrækkere, loddekolbe, oscilloskop, multimeter), sy-opgaver (symaskiner).
Har du ønske om f.eks. reparation af cykel, små møbler/musikinstrumenter du kan tage under armen, så skiv til os på haslev@repair.lca.earth. Så prøver vi at finde det, der skal til for at løse opgaven – vi kan selvfølgelig ikke love noget 🙂

I Repair Cafe Haslev vil vi gerne gøre det hyggeligt for alle. Og skulle der være lidt ventetid til det du skal have fixet, forsøger vi at invitere nogle underholdere, der måske også ved lidt om bæredygtighed.

Som noget særligt i Repair Cafe Haslev, inviterer vi til et fælles projekt, der går ud på at give din ting/apparat et digitalt ”fingeraftryk”. Det er en unik QR-Kode som vi så ville sætte på tingen så diskret som muligt. Ideen er at vi så vil kunne registrere flere gange – og også af andre – for tingens rejse i en cirkulær økonomi. For mere information: kontakt Ramesh Patel på ramesh@zieaz.net

Om fælles projekt ”digitalt fingeraftryk”: https://repair.lca.earth/

Reparationerne er på eget ansvar og vi stiller ingen garanti.

Vi kigger på tingene i den rækkefølge de kommer ind. Har vi travlt har vi den regel, at vi max. fixer 2 ting pr. person, da vi gerne vil hjælpe så mange som mulig.

Pt. har vi et lille mobilt værksted, og holder til på Faxe bibliotek i Haslev. Der er naturligvis en begrænsning på hvor meget vi kan fylde inde, og størrelsen på de ting vi kan reparere. Ting som f.eks. cykler skal nok repareres udenfor.
Vi er åbne for dine tilbud om lån af ”værksteder”. Måske har du et tomt eller ubrugt sted vi lejlighedsvis kan låne, vil vi gerne overveje dette.

Da vi lige er startet, og vi er i gang med at finde ”fixere” – der kan fixe lige ”det”, er det som udgangspunkt ting kan repareres indenfor ca. 15-30min. per ting. Og er uden for f.eks. garantiperioden.

Vi må lære af f.eks. Repair Cafe Nørrebro som har erfaringer om IKKE at;

  • tilrettelser af tøj/oplægning (gå til en syerske)
  • udskiftning af lynlåse (gå til en syerske)
  • justering af symaskiner
  • svejsning
  • større snedkerarbejde

Er du i tvivl om så skriv en besked via email, facebook eller kom forbi, så vi kan se om det er noget vi kan hjælpe med eller ej.

Kontakt: haslev@repair.lca.earth

Følg Repair Cafe Haslev via facebook

I Repair Cafe Haslev har de frivillige hjulpet borgerne med at lave reparationer, der sparer klimaet for så mange kg CO2:

Kategori 2024 2023 Total
AV-udstyr 57 kg CO2 57 kg CO2
Computere/tablets 2.490 kg CO2 132 kg CO2 2.622 kg CO2
Husholdningsapparater 96 kg CO2 26 kg CO2 122 kg CO2
Legetøj 14 kg CO2 14 kg CO2