Nu er Odder også på Repair Cafe Danmarkskort

Repair Cafe Odder har sendt os følgende artikel til offentliggørelse på hjemmesiden – tak til Repair Cafe Odder!


Nu er Odder også på Repair Cafe Danmarkskort

Hvis vi reparerer i stedet for at smide ud, sparer vi ressourcer, skaber mindre affald – og sparer på vores egne penge! Win – win og win 🙂

Det er den grundlæggende tanke i Repair Cafe Odder, som slog dørene op for sin første café søndag den 27. marts. Repair cafeen holder til i et kælderlokale på Stampmøllevej og har åbent den sidste søndag i hver måned kl. 12-15.

De første ting blev fixet på åbningsdagen

På åbningsdagen kom der ca. 12-14 gæster forbi og hele seks af dem, havde noget med, som de frivillige fixere kiggede på. Hovedparten fik enten repareret deres ting – eller også fik de et rigtig godt råd om, hvordan de selv kunne reparere det. Den første ting, som kunne bruges igen, var et løbehjul, men der blev også fikset to cykler, en printer og så var der et headset, som skulle have et nyt specialbatteri og en brødrister, som ikke kunne repareres.

Der var højt humør på åbningsdagen og massere af kage, frugt, kaffe og lidt bobler. Vi havde lånt fine glas i Værdicentralen, som de så fik tilbage igen om tirsdagen og kunne sælge videre. Ren genbrug – og et rigtig godt samarbejde, som vi glæder os til at bygge videre på.

Det er noget helt særligt at vi har kunnet indrette vores helt eget Repair Værksted! Det sætter de frivillige fixerer stor pris på. Det skyldes for en stor del den økonomiske støtte, som vi fik af LB Forsikring. Vi har nemlig kunnet købe næsten alt vores værktøj med de penge – og vi har også fået lavet et beach flag, som både kan bruges til at fortælle vores kunder, hvor de skal finde os, når vi er hjemme i kælderen under blokken på Stampmøllevej og som da vi holdt pop-up-cafe på Kvicklys parkeringsplads i Odder.

Grænseløs gå-på-mod

Der er næsten igen grænser for, hvad vores dygtige fixere kan hjælpe med at reparere, det skal bare kunne medbringes og stå på et bord. Og så gælder det faktisk ikke engang – for vi reparere også cykler og løbehjul og den slags – måske hænger vi dem snart op, så vi har en bedre arbejdsstilling. Vi har nemlig også fået penge af Odder Kommune, som vi har købt cykelværktøj for og som vi også skal købe nogle arbejdskitler for, så vi ikke får alt for meget olie på tøjet.

Fixerne kaster sig ud i alle reparationer og har blandt andet repareret en håndskubber-græsslåmaskine, et løbehjul, adskillige bukser, bluser og andet tøj – slebet en masse knive, og lappet et par cykler. Vi har også fikset benet på en fancy trælampemand, givet nyt liv til en rystepudser, et massageapparat, samt givet liv til ældre bærbar ved at installere Ubuntu styresystem.

Vores eget lille kælderrum

Selvom vi har fået et godt tilbud fra værdicentralen i Odder, som har en kæmpestor genbrugsbutik i forbindelse med genbrugspladsen, så har vores frivillige besluttet at blive i vores lille repair-værksted i et kælderlokale under en boligblok – i hvert fald indtil videre.

Det er dejligt trygt og let, at vi har et lokale, som ikke bliver brugt til andet. Det er bare at låse døren op, så er vi i gang. Her har vi alt vores værktøj hængt pænt og overskueligt op – og vi har arbejdsborde som både må blive beskidte og få et hak. Vi har også borde og stole, som bruges flittigt af både gæster og frivillige – når vi nyder en kop kaffe eller te (og måske lidt sødt), som vi også kan have stående i fred fra den ene gang til den næste.

I vores lokale holder vi også vores møder og vi har fået et whiteboard, så vi kan holde styr på både tanker og alt muligt andet.

TAK TIL:

Vi har fået støtte af LB Forsikring til det meste af vores værktøj og vores Beach flag.
Kvickly Odder har sørget for en kaffekasse, så altid har kaffe og te på kanden og næsten altid lidt sødt til tanden. Odder Kommune har gjort det muligt at vi kunne købe cykelværktøj og kitler – og endelig har DOMI Bolig stillet lokale til rådighed og doneret maling mm til istandsættelsen. De frivillige har også gavmildt doneret overskydende værktøj og hvad der ellers lige manglede.