Åbning af Repair Cafe Tårnby

I lørdags kunne Repair Cafe Tårnby fejre deres første åbningsdag. Vi har modtaget lidt billeder og en hilsen fra de frivillige vi gerne vil dele med jer her:

Vores første åbningsdag i lørdags gik simpelthen så godt! Udover alle dem der kiggede spontant forbi af interesse, kom der 13 borgere forbi med gamle ting og sager og ca. halvdelen endte med at gå hjem med fixede ting, heriblandt en elektrisk kædesav, en white noise machine og en radio – og bibliotekets 3D printer blev også fixet! Så nu kan vi også bruge den i vores repair cafe. Vores fixere nød at være i gang og det var en fryd at se dem nørde igennem.

”Vi er rigtig glade for endelig at kunne åbne Tårnbys helt egen Repair Café. Den bæredygtige omstilling er blevet en del af bibliotekets daglige praksis og Repair Caféen er et eksempel på, hvordan vi løfter dette arbejde i samarbejde med borgerne.” Bente Nielsen, Biblioteksleder Tårnby Kommunebiblioteker.

Repair Café er et bæredygtigt udviklingskoncept, hvor frivillige ildsjæle hjælper lokale borgere med at reparere defekte genstande, som ellers var blevet smidt ud. Sammen med ca. 80 andre Repair Caféer i Danmark arbejder vi for at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling. De engagerede, frivillige fixere giver livet tilbage til din mobiloplader, får din brødrister til at riste igen eller trækker nye ledninger i din gamle lysekrone. Og al hjælp er gratis!

Kig endelig forbi næste gang Repair Café Tårnby holder åbent igen – lørdag d. 10. juni mellem kl. 11-14 på Tårnby Hovedbibliotek.