HVORNÅR: Den anden lørdag i måneden kl. 10-13
HVOR: Tårnby Kommunebibliotek, Kamillevej 10, 2770 Kastrup

Repair Cafe Tårnby åbnede første gang 13. maj 2023

Repair Café Tårnby: et åbent reparationsværksted, hvor vi redder dine ting fra en skæbne i skraldespanden

Er din elkedel stoppet med at virke, og er du nysgerrig på, hvordan du får den til at fungere igen? Vil du lære at stoppe dine gamle sokker, så de får nyt liv? Eller har du brug for at trække en ny ledning i den gamle lampe, du har fundet på loftet? Så kig forbi Repair Café Tårnby!

Repair Café Tårnby er stedet, hvor du kan komme forbi og få hjælp til at reparere de ting, der ellers var endt i skraldespanden. Vores frivillige fixere er snilde på fingrene og samtidig giver vi både brugbare fifs og gode råd med på vejen – og det er tilmed helt gratis.

Når du får repareret dine ting i Repair Caféen bliver du taget med gennem reparationsprocessen fra start til slut, og du får indblik i, hvad der skal til for at fikse frem for at smide ud. På den måde kan vi sammen hjælpe hinanden væk fra en ”brug-og-smid-væk”-kultur og hen imod grønnere og mere bæredygtige forbrugsmønstre. Det kan nemlig ofte betale sig at reparere frem for at smide ud – både for pengepung og for klimaet.

Det med småt

  • – Det er gratis at få hjælp til reparationer, men i Repair Caféen har vi kun værktøjet, så du er selv ansvarlig for at medbringe materialer eller reservedele. Du er også velkommen til at kigge forbi med din defekte genstand, og få hjælp og vejledning i forhold til, hvad du skal købe, før at vi kan gå i gang med at reparere.
  • – Reparationerne sker på eget ansvar og vi stiller ingen garanti.
  • – Vi kigger på tingene i den rækkefølge de kommer ind, og i ventetiden kan du nyde en kop kaffe i Café Cookie eller benytte nogle af bibliotekets mange andre tilbud.
  • – Vores frivillige fixere har alle forskellige kompetencer, så vi kan ikke garantere, at vi kan hjælpe med lige præcis din defekte genstand, men du er altid velkommen til at skrive en mail til koordinator Anna (alp.hb.bk@taarnby.dk) for eventuelle tvivlsspørgsmål.

Vil du være med som frivillig?

Repair Café Tårnby kan altid bruge flere frivillige, så hvis du kunne tænke dig at blive en del af et meningsfuldt fællesskab, der bidrager til en mere bæredygtig verden, så tøv ikke med at kontakte koordinator Anna på alp.hb.bk@taarnby.dk for at høre mere. Vi kan både bruge folk, der kan lide at lege med elektronik, kan sy eller noget helt tredje. Og har du lyst til at koordinere og registrere har vi også brug for dig!

Kontakt: alp.hb.bk@taarnby.dk

Følg Repair Cafe Tårnby via Tårnby Biblioteks facebook

I Repair Cafe Tårnby har de frivillige hjulpet borgerne med at lave reparationer, der sparer klimaet for så mange kg CO2:

Kategori 2024 2023 Total
AV-udstyr 33 kg CO2 250 kg CO2 283 kg CO2
Andet 20 kg CO2 57 kg CO2 77 kg CO2
Andre syopgaver 2 kg CO2 16 kg CO2 18 kg CO2
Computere/tablets 47 kg CO2 509 kg CO2 556 kg CO2
Husholdningsapparater 128 kg CO2 218 kg CO2 346 kg CO2
Lamper 24 kg CO2 44 kg CO2 67 kg CO2
Legetøj 3 kg CO2 11 kg CO2 15 kg CO2
Mobil/smartphone 7 kg CO2 7 kg CO2
Møbler 0 kg CO2 0 kg CO2
Tøj 73 kg CO2 69 kg CO2 142 kg CO2
Værktøj/haveredskaber 3 kg CO2 218 kg CO2 221 kg CO2