Julequiz for reparationsnørder

Vores dataindsamling kan bruges til mange ting. En af de muligvis lidt mindre seriøse er denne julequiz. Brug den fx når I holder juleafslutning i jeres repair café. Og vil du gerne have flere spørgsmål med i quizzen og du tror at det er noget, der kan besvares i vores data, så send spørgsmålet til arne@repaircafedanmark.dk og så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Alle svar kommer som en tilføjelse til dette opslag medio december (eller bed om at få dem tilsendt hvis de skal bruges før).

 1. Hvilken RC har repareret flest hestedækkener?
 2. Hvad vejer et el-løbehjul i gennemsnit?
 3. Hvilken producent ser vi flest produkter fra?
 4. Hvem er topscorer på listen over umuliggjorte reparationer (ikke åbnet og ikke få reservedel). Bosch, Braun, Philips og Wilfa med hver 3 overgås af Electrolux med 7, men hvem er topscorer med 9 umuliggjorte reparationer?
 5. Hvilken producent er blevet indrapporteret med flest forskellige staveformer: Electrolux, Philips eller KitchenAid?
 6. Hvis vi kigger på kategorien af køkken- og husholdningsredskaber og kun ser på producenter med mindst 10 reparationer i 2023, så er der to producenter, hvis produkter vi har fikset i 88 % af reparationerne. Hvem er det?

77 Singer

77 Kitchenaid

78 Major

78 Kenwood

82 Bernina

83 Babyliss

84 Nilfisk

88

88

 1. Der er også producenter hvis produkter vi ikke har nær så gode erfaringer med. Det gælder fx disse – hvilket navn har jeg fjernet fra toppen af denne “bundscorer-liste”?:
 2. Vi er eftertragtede. Men alligevel er der 6 RC’er der når alt det, der kommer ind (og mange der kommer tæt på). Hvem er det jeg har udeladt fra listen over “0 pct nåede vi ikke” her: RC Bisserup, RC Gundsømagle, RC Høng, RC Hørsholm, RC Lyngby og ???
 3. Hvor mange af vores RC’er er så efterspurgte, at de må udskyde mere end 10% til senere behandling? 1, 2, 3, 4, 5 eller mere end 5.

Glædelig jul og tak for afsindigt flot arbejde

Opdatering med svar d. 15.12. 2023:

 1. RC Østerbro (1 stk)
 2. Det kan være nemt at angive vægt ud fra hvad vi forventer men el-løbehjul er et eksempel på at forskellen kan være alt for stor og at man skal være lidt påpasselig med hvordan man laver statistik: Simpel division af sum med antal giver 9,026 kg. Men hvis vi fjerner de 6 stk, hvor der ikke var angivet vægt, så får vi 13,192 kg. Det dækker over 2 til 25 kg.
 3. Bosch med 300 registreringer.
 4. OBH Nordica med 9 umuliggjorte reparationsopgaver.
 5. Electrolux med 6 staveformer: Electrolus, Electrolux, Elektroklux, Elektroluks, Elektrolux, Elextrolux, 5 (6) Kichenaid, Kitchen Aid, Kitchenaid, Kitchen-Aid, KitchenAid (+kitchen mate der en madautomat så den tror jeg ikke vi har haft til rep.), 5 Phiillips, Philips, phillip, Phillips, phlips
 6. Husqvarna og Elna er begge registreret med 88% succesfulde reparationer
 7. DeLonghi har vi derimod kun kunnet fikse i 30% af de sager, vi har haft.
 8. Ud over de nævnte så har også RC Solrød nået alle reparationssager.
 9. Vores hjælp er meget efterspurgt og så er det alligevel lykkes for alle RCer på nær 3 at holde listen over “nåede vi ikke” under 10%