I dag har Danmark opbrugt vores naturlige ressourcer for 2023

Tirsdag den 28. marts 2023 er Danmarks “Overshoot Day”. Oversat betyder det, at vi i Danmark allerede har brugt vores andel af verdens naturressourcer for 2023. I praksis betyder det at vi fra i morgen bruger mere, end naturen kan nå at genskabe.

Og samtidig er vi én af de første lande i verden der opnår den tvivlsomme plads. Ligesom sidste år, ligger vi på en 15. plads i verden over de lande der bruger flest af jordens ressourcer.

Én af de måder vi alle hver især kan gøre en forskel på, er ved øget fokus på reparationer og genbrug. Det er blandt andet derfor Repair Cafe Danmark opfordrer til et opgør med ‘brug og smid væk’ kulturen – giv tingene en chance mere og få det repareret. Vi har over 80 repair cafeer i Danmark der bemandet af frivillige ildsjæle ønsker at hjælpe dig med din næste reparation. Gør brug af dem og vær med til at gøre en forskel.

HVIS DU VIL VIDE MERE.

Hvis du ønsker at dykke dybere ind i Overshoot Days, kan du læse meget mere her: Country Overshoot Days og blive klogere på hvordan de forskellige lande i verden ligger sammenlignet med Danmark. Hvis du vil blive klogere på hvornår din personlige Overshoot Day ligger, kan du indtaste dine data i denne Footprint Calculator.