Fast Fashion i DR2

DR2 vil hjælpe os med at forstå problemerne i Fast Fashion: Det at tøjforretninger lægger nyt tøj på hylderne med kortere og kortere mellemrum selv om det betyder at usolgt tøj skal smides væk. Det er rovdrift på Jordens ressourcer – herunder arbejdskraft – at markedsføre en mintgrøn t-shirt til erstatning af den lysegrønne du allerede har. Der burde være en ekstrem afgift på at smide usolgte varer væk. Og vi som forbrugere burde kunne indse, hvilken forbrugsmotor, vi er med til at holde i gang.

DR2s udsendelser kommer over 4 torsdage startende fra den 19. oktober. I den tredje udsendelse (2. november) er DR2 på besøg i Repair Cafe Brønshøj. Som planerne er lige nu.

Hvis du er blevet mere nysgerrig på begrebet Fast Fashion og ikke vil vente, kan du fx se denne video med Justine Leconte: (148) 5 myths Fast Fashion brands want you to believe (SheIn, H&M, Zara, ASOS…) – YouTube

Prøver modebranchen seriøst at få os til at bruge beklædning, der kun kan bruges én gang (klisterpapir) – eller er det noget helt andet, de sælger. Forbrugsfesten får i hvert fald for fuld udblæsning.