Danmark har nu tømt årets lager for naturressourcer

Mandag den 28. marts 2022 er Danmarks “Overshoot Day”. Oversat betyder det, at vi i Danmark allerede har brugt vores andel af verdens naturressourcer for 2022. Vi ligger dermed på en ikke-imponerende 15-plads i verden over dem, der bruger flest af Jordens ressourcer.

Danmark er det land i EU, der producerer mest affald per indbygger, og det er én af grundende til, at Danmark så tidligt på året går fra forbrug til overforbrug.

Vi kan alle gøre en forskel.

Én af de ting Repair Cafe Danmark – og alle repair cafeer rundt omkring i Danmark arbejder hen imod – er at hjælpe dig og mig med at reducere vores affald, ved at reparere vores ting frem for at smide dem ud.

En Repair Cafe er ikke nødvendigvis en cafe, men et non-profit initiativ, hvor frivillige ildsjæle mødes og tilbyder lokale borgere at reparere defekte genstande, som ellers var blevet smidt ud. De giver livet tilbage til din mobiloplader, syr flængen i din skjorte, får din brødrister til at riste igen, eller trækker nye ledninger i din gamle lysekrone. Og al hjælp er gratis! Du kan læse meget mere om Repair Cafe her.

Så næste gang brødristeren strejker eller lommen i jakken har fået et hul: kig forbi din lokale repair cafe.

Hvis du vil vide mere.

Hvis du ønsker at dykke dybere ind i Overshoot Days, kan du læse meget mere her: Country Overshoot Days og blive klogere på hvordan de forskellige lande i verden ligger sammenlignet med Danmark. Hvis du vil blive klogere på hvornår din personlige Overshoot Day ligger, kan du indtaste dine data i denne Footprint Calculator.