5 tip: Sådan giver du ting længere levetid

Der er i denne uge en fin artikel om Repair Cafe Kolding i Ugeavisen Kolding. Et vigtigt cirkulær fokus i trekantsområdet, som hjælper os i den rigtige retning. I artiklen giver de 5 tip, og dem deler vi da gerne her:

1. Køb ting, der kan repareres

Mange produkter er bevidst designet til ikke at kunne skilles ad og få udskiftet reservedele. Så når du køber nyt, kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på, om tingen nu også er mulig at reparere.

2. Brug genbrug

Giv eller sælg dine brugte ting til genbrug. Måske er der andre, som vil give dit aflagte tøj eller møbler nyt liv, og på den måde er du med til at sikre tingene en længere levetid.

Samtidig kan du selv gå på jagt efter nyt i genbrugsbutikken. Hos genbrugsbutikkerne oplever man, at kunderne ikke kun tænker på at spare penge, når de køber brugt. De er i høj grad også bevidste om, at det er godt for klima, bæredygtighed og miljø, når de køber genbrug. Eller hvad med at give genbrugsgaver?

3. Få hjælp til at reparere ting

Hos Repair Cafe Kolding kan du en gang om måneden få hjælp til at reparere dine ting, så de kan bruges igen. Har du ikke mulighed for at møde op til Repair Cafe, kan du måske spørge nogen du kender om hjælp til at reparere. Det er både hyggeligt, lærerigt og giver en god følelse, når man selv har fikset sine ting. Både på YouTube og diverse hjemmesider kan du også finde masser af guides og gode råd til at reparere forskellige ting.

4. Brug dine ting til noget nyt

Er du helt og aldeles færdig med nogle ting, som er lavet i en god kvalitet, så overvej, om du kan skabe noget nyt ud af materialerne. Det kunne være at sy luffer og sutsko af mormors gamle rulamsfrakke, eller designe en ny skjorte af stof fra tre gamle skjorter. Fænomenet hedder upcycling og er især nemt at gå til inden for tekstil og bolig. Også her findes der masser af ideer og gode råd online.

5. Køb færre men bedre ting

Hvor mange ting har du egentlig brug for? En måde at leve mere klimavenligt på er ganske enkelt ved at reducere dit forbrug. Og hvis du ikke kan leve foruden, så sørg for at købe ting af god kvalitet, for så holder de længere og kan enten bruges af andre, repareres eller måske til sidst upcycles til noget helt nyt.

Kilde: Repair Cafe Kolding