Julekalender 2. december

Jeg overvurderede mit eget skelets holdbarhed: Selv om man har kræfterne til at løfte et garderobeskab og – med venners hjælp – slæbe det ned fra en 4. sal, så er det ikke sikkert, at skelettet kan holde, så nu går jeg med støttekorset, mens en brækket ryghvirvel vokser sammen. Så husk det: Ved flytning af tunge ting, så skil dem ad først, hvis det er muligt. Men da jeg havde gået med støttekorsettet i 3 mdr tænkte jer: I morgen tager jeg det af. Måske var det heldigt, at jeg tænkte “i morgen” for samme aften blev jeg kørt ned bagfra af en Mercedes kassevogn. Og jeg er vel at mærke på cykel. Nærmere inspektion viste at støttekorsettet var brækket ved påkørslen, så det har jo nok “taget det værste”. Men man kan jo ikke både være bidt af reparationstanken og fare afsted til sygehuset og bede om nyt korset uden i det mindste at have prøvet at reparere det. Og hvordan limer man plastik sammen så det kan holde til det stræk der opstår når korsettet skal spændes? Første forsøg var med to-komponent klæber (“araldit”) og det holdt da også et par dage, før det brød op (man kan måske finde mere holdbar to-komponent end den jeg brugte) og så måtte der mere drastiske midler til: Plastsvejsning. Med lidt elektrisk opvarmning af en “hæfteklamme” så kan den presses ind i plastikken (sluk for strømmen mens den sidder der og træk så håndtaget væk når plastikken er stivnet og klip derefter benene af) og nogle stykker af den slags holder endnu. Man kan så forstærke yderligere ved at bruge en loddekolbe med loddespidsen udskiftet med en bolt til at smelte plastik fra en ledningsbinder ned i bruddet.

Det blev fikset hjemme men kalendergaven går til RC Brønshøj.

Min plastik svejsemaskine fra Temu kostede 145 kr. Plast Svejseapparat Kit: Batteridrevet

4 kommentarer til “Julekalender 2. december

  1. Temu eller ej?
    Temu er en handelsplatform og i lighed med alle handelsplatforme eller webshops eller købmandsforretninger skal man vurdere, hvad det er, man får tilbudt. At noget er lavet i Kina er ikke særlig relevant – det er de fleste af den slags ting. At man ikke lægger avance hos en dansk importør eller forhandler kan man som forbruger også tage lidt afslappet på – med mindre de pågældende avancer betyder at du får en sikkerhed for at produktet er det, det giver sig ud for at være og det overholder de regler, der er for forhandling i Danmark. Og med hensyn til Temu skal man nok ikke forvente denne ekstra sikkerhed, så den må du selv tilvejebringe.

  2. Kære Arne.
    Er netop kommet hjem fra Repair Cafe i aften, og her blev jeg gjort opmærksom din “reklame” for Temu. Det overraskede mig lidt, og jeg blev spurgt om Nibe Repair Cafes holdning til produkter fra Temu. Som en bevidst forbruger handler jeg ikke på Temu. Vi har ikke i bestyrelsen i Repair Cafe Nibe hidtil forholdt os til produkter herfra, men måske kommer der inden længe en dag, hvor vi bliver nødt til dette. Jeg er ikke fanatisk men som mangeårig abonnent af Tænk har jeg tilstrækkeligt gode argumenter for ikke at handle der.
    Så jeg kan godt være bekymret for om vi med tiden bliver bedt om at forsøge at reparere en del dårlige og billige Temu-produkter

    1. I afgør helt selv i RC Nibe hvad I ikke ønsker at reparere. Heldigvis. Men selv om det er lokal afgørelse er det godt, at vi diskuterer det på landsplan. I vores vedtægter står der alene, at man skal tage hensyn til ikke at konkurrere med lokal reparationsvirksomhed.
      Når jeg ser, hvad det er vi bliver bedt om at hjælpe med at reparere, så frygter jeg lidt, at TÆNKs kampagne mod Temu med udgangspunkt i visse konkrete produkter, kan gå hen og antyde, at der ikke er tilsvarende problemer med produkter købt på andre måder. Og det ved vi jo, at der er. Det gælder altid om at være “produktklog” og det prøver vi at hjælpe folk med gennem vores reparationsstatistikker. Jeg bryder mig ikke om generalisering (som fx til et helt land), men desværre så indeholder vores statistikker også en del generalisering, da vi opgør succes pr producent og ikke pr produkt. Men forbedring vil kræve bedre registrering. Jeg vil ikke have det fjerneste imod at reparere noget købt via Temu eller hentet på genbrugspladsen – det er samme budskab om at ting kan og skal repareres og det er samme co2 besparelse. Jeg vil gerne undgå at medvirke til reparation af tyvekoster og vil være villig til at overveje om ulovlig import (israelske produkter produceret på den besatte vestbred er vistnok på en forbudt-liste fra FN) skal på en “det gør vi ikke” liste, men indtil videre vil et sparet kg co2 være et sparet kg co2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *